tiistai 23. elokuuta 2011

Luonnonilmiöitä

Sunnuntai ja maanantai onkin mennyt pääosin laiskotellessa. Olen käynyt lenkillä yksin, perheen ja parin naapurin kanssa. Täällä on helppo lenkkeillä - oikeastaan ihan sama mihin suuntaan lähtee, päätyy lopulta siihen, mistä lähtikin. Olen juossut muutaman kerran naapuruston ympäri mukavan 2.5 km lenkin, joka on juuri sopiva minulle kunnon kohotukseen (tai edes ylläpitoon). Varsinkin kun ensimmäinen puolikas lenkistä on lähes pelkkää ylämäkeä...

Olen tehnyt myös Morganin kanssa pieniä projekteja, mitä mom on jättänyt meille ajan kuluksi (Morgan on arestissa, en tiedä miksi enkä kehtaa kysyä, mutta onpahan seuraa päivisin). Ollaan lakaistu terassia ja rappusia, siivoiltu vähän paikkoja, raaputettu vanhaa maalia pois terassin tuoleista ynnä muuta.

Lisäksi olen nukkunut - paljon. Aina sanotaan, että vaihto-oppilasvuoden alussa unentarve kasvaa, ja olen kyllä huomannut sen. Olen nukkunut 10-11 tunnin yöunia ja ottanut jopa päiväunia, vaikka normaalisti en koskaan saa unta päivisin. Kai tämä jollain tasolla on rankkaa, vaikka näennäisesti en tekisikään mitään ihmeellistä.

Sää on ollut hyvä, mitä nyt välillä joitakin ukkoskuuroja. Täällä isommatkin myrskyt menevät kuitenkin ohi huomattavasti nopeammin kuin Suomessa. Lämpötila on keikkunut siinä 25-30 asteen tienoilla. Onneksi täällä on sisätiloissa todella hyvä ilmastointi. Alussa yläkerran ilmastointi tuntui liiankin viileältä iltaisin, mutta nyt olen tottunut siihen. On ihana mennä nukkumaan lämpimän peiton alle, kun huone on viileä!

Esittelenpä tässä nyt tähänastiset vaateostokseni, joita ei tosin ole vielä kauheasti kertynyt.

Pitkähihainen ja urheilushortsit, joista jo puhuinkin (n. $10 kpl)

Paidan sain ilmaiseksi Morganin tädiltä, joka lähetti ison kasan vaatteita. Morgan ei tuota halunnut, joten sain sen. Itse tykkään kyllä kovasti! Huivi talven varalle $5.

Sitten vähän mielenkiintoisempaa asiaa. Istuttiin tänään iltapäivällä olohuoneessa katsomassa TV:tä, kun koko talo alkoi yhtäkkiä täristä. Ensin ihmeteltiin, että mitä tapahtuu, muuta kun tavaroita alkoi tippua pöydiltä tajuttiin, että kyseessä on maanjäristys. Mitään isompaa ei kuitenkaan sattunut eikä mitään mennyt rikki. Itse järistys kesti alle puoli puolisen minuuttia.

Laitettiin sitten heti radio päälle ja pian saatiin selville, että järistys oli melko voimakas, 5.9 richteriä. Järistyksen keskus oli Virginiassa, noin 150 km päässä meistä, ja vain n. 6 km syvyydessä, mikä sai sen tuntumaan voimakkaalta. Maa oli tärissyt kuulemma jopa Kanadassa asti, ja New Yorkissa, mikä on useiden satojen kilometrien päässä järistyksen keskuksesta, jouduttiin evakuoimaan korkeita rakennuksia. Saa nähdä, huomenna pitäisi olla orientaatio uusille oppilaille koululla, mutta kaikki julkiset rakennukset on ainakin nyt suljettu. Jälkijäristyksistä varoitellaan, joten niitä odotellessa...

Me olemme kartalla pikkuisen Washingtonista koilliseen

Lisää jännitystä elämään tuo mahdollisesti iskevä hurrikaani. Lainaus Iltalehden sivuilta :

"Hurrikaani Irene voi uhata koko USA:n itärannikkoa

Atlantin hirmumyrskykauden ensimmäinen hurrikaani Irene voimistui tiistaina kakkosluokan hurrikaaniksi. Sen tuulet puhaltavat jo 160 kilometriä tunnissa.

Myrsky on alkuviikon aikana ryöpyttänyt Karibianmerta ja aiheuttanut tulvatuhoja muun muassa Puerto Ricossa ja Dominikaanisessa tasavallassa. Vakavimmilta vahingoilta on kuitenkin vältytty.

Yhdysvalloissa odotetaan, että Irenestä tulee ensimmäinen hurrikaani joka iskee maahan sitten vuoden 2008, jolloin Texas kärsi hirmumyrsky Ikestä. Maan hätätilaviraston mukaan koko itärannikon on syytä olla varuillaan, koska ennusteet myrskyn reitistä ovat epävarmoja. Myrskykeskus ohittaa kuitenkin todennäköisesti niukasti Floridan.

Irene saapunee Etelä- ja Pohjois-Carolinan korkeudelle lauantaina. Matkalla se voi vielä äityä jopa neljänteen voimakkuusluokkaan viisiportaisella asteikolla."

Tänne myrskyn odotetaan iskevän sunnuntaina, milloin meillä pitäisi olla AFS:n piknik... Tässä vaiheessa myrskyn tarkkaa kulkua on vielä vaikea ennustaa, joten täytynee seurailla tilannetta.

Huomenna siis pitäisi olla orientaatio uusille oppilaille koululla, mitä odotan innolla! Toivottavasti se ei siirry ainakaan paljoa. Huomenna Morganilla on myös peli, mitä varmaan menen katsomaan. Torstaina minulla on ensimmäinen ratsastustunti, jonka jälkeen katsotaan, mihin ryhmään minut laitetaan. Vähän eloa taas parin laiskottelupäivän jälkeen!

1 kommentti:

  1. haha ostin samanlaiset urheilusortsit pari päivää sitten jcpennystä :)

    VastaaPoista