perjantai 19. elokuuta 2011

Annapolis ja muuta mukavaa

Tässäpä pieni koosta viime päivien tapahtumista.

Keskiviikkoilta

Kuten jo mainitsin, kutsuttiin muutamia ikäisiäni naapureita käymään. Lopulta heitä tuli viisi, mikä oli oikein sopiva määrä! Alunperin ajattelin, että tilanteesta saattaa tulla vähän vaivaantunut, mutta huoleni oli onneksi turha. Muut tytöt tunsivat toisensa jo valmiiksi, joten juttua riitti. Syötiin siis tacoja, hengailtiin hot tubissa (jossa on muuten discovalot ja radio) ja juteltiin kaikesta mahdollisesta. Yksi tytöista, Katherine, antoi minulle ihanan ystävyysnauhan ja pienen itsetehdyn tervetulokortin! Maistoivat myös salmiakkia (josta yksi jopa tykkäsi). Kaikki noista tytöistä tulee samalle vuositasolle samaan kouluun, joten oli mukavaa tutustua jo valmiiksi. Melkein kaikilla heillä oli myös sama kuoro-kurssi kuin minulla, joten nähdään varmasti joka päivä.

Torstai

Alunperin meidän oli tarkoitus lähteä torstaina Annapolikseen, mutta shoppailureissu vähän venähti, joten päätettiin siirtää se seuraavaan päivään. Käytiin dadin ja Morganin kanssa taas muutamassa ruokakaupassa, sekä ostamassa Morganille PALJON jalkapallokamaa. Itse ostin shampoita, hoitoaineita ja kasvojenpuhdistusaineita varmaan koko vuoden varalle. Käytiin teettämässä minulle myös oma avain!

Illalla oli pieni vanhempainilta koululla jalkapalloilijoille, joten tallilla käyminen jäi tältä päivältä. Menin itsekin mukaan, kun ei ollut sen kummempaakaan tekemistä. Valmentaja ainakin vaikutti oikein mukavalta! Myöhemmin illalla katsottiin leffaa ja syötiin jonkinlaista tortillasipsi-juusto-jauheliha-sieni juttua, joka oli yllättävän hyvää. Kesken kaiken meille tuli myös joitakin tuttuja lähistöltä käymään, ja juteltiin jonkin aikaa heidän kanssaan. Oikein mukavaa porukkaa! Tässä on taas yksi Suomen ja Jenkkien ero - Suomessa ei todellakaan noin vain mennä kysymättä käymään toisten luona, mikä on toisaalta vähän tylsää.

Perjantai

Aamulla Katherine tuli kaverinsa Cindyn kanssa hakemaan minua lenkille, ja kierreltiin ympäri naapurustoa. Tavattiin sattumalta myös saksalainen tyttö, joka on täällä lomalla, joten otettiin hänetkin mukaan. Oli hauskaa, kuuma tosin!

Tänään mentiin sitten Annapolikseen dadin kanssa. Todella kaunis paikka! Tässä muutamia kuvia.






Ensin käytiin syömässä kivassa kalaravintolassa, joka on erikoistunut rapuihin. Ravintola on todella erikoisessa paikassa, pitkän tien päässä järven rannalla, joten sitä ei löydä ihan heti, jollei tiedä mitä etsii! Joka tapuksessa paikka oli aivan täynnä. Tällä kertaa ei syöty rapuja, itse otin jättikatkarapusalaatin, joka oli oikein hyvää. Suunnitelmissa olisi, että mennään joku päivä samaan paikkaan syömään rapuja koko perheen voimin.

Lounaan jälkeen kierreltiin ympäri kaupunkia ja käytiin hakemassa dadin lempparikahvia. Käytiin myös hakemassa minulle kirjastokortti takaisin tullessa.

Täällä on niin ihania ruokia! Esimerkiksi jogurtteja on kaikkia mahdollisia makuja, myös rasvattomana. Esim. vadelmajuustokakku, ananaskeikauskakku, omena-kaneli... Ihania! Ben & Jerry's jäätelöt maksavat täällä vain pari euroa, ja eilen ne olivat alennuksessa 1,50e kpl, joten ostettiin varmaan ainakin 15. Makuja on huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Itse valkkasin kanelipullan ja jonkinlaisen toffee-suklaa jutun jonka nimeä en muista. Muita makuja mitä en ole Suomessa nähnyt oli esimerkiksi kahvi, mutakakku, kirsikkakakku, marjasorbetti... Myös kaikenlaisia juomia on täällä niin paljon! Tänään ostin ihanaa granaattiomena-mustikka juomaa, joka on juuri sopivaa minun makuuni - ei yhtään niin makeaa kuin limpparit yleensä. Kamala paluu maan pinnalle kun tulen täältä kotiin...

Vähän erikoista, että minkäänlaista koti-ikävää en ole kokenut ainakaan vielä. Kaikki on mennyt tähän asti niin hyvin, ja kaikki ovat täällä todella mukavia! Viime yönä näin painajaista, että olin taas Suomessa, ja olin erittäin helpottunut huomatessani, että se oli vain unta...  Huomenna Morganilla on jonkinlainen rahankeräysjalkapallopeli, jota mennään katsomaan. Huomenna olisi myös tarkoitus soittaa ekaa kertaa kotiin, ja käydä ehkäpä vihdoinkin tallilla! Siis hauska päivä varmaan taas tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti