keskiviikko 17. elokuuta 2011

Downtown D.C.

Eilen dad otti minut mukaansa DC:hen shoppailureissulle. Hänellä on siellä monia pikkuliikkeitä, joista hän tykkää käydä hakemassa erilaisia ruokia. Käytiin mm. italialaisessa kaupassa ostamassa makkaraa, kauppahallissa hakemassa lihaa, yhdestä kaupasta ostettiin viinietikkaa, toisesta viiniä, kolmannesta leikkeleitä... Dad ajelutti minua samalla ympäri Washingtonia ja näytti tärkeimipiä monumentteja ja museoita, joita oli todella paljon. Kovin lähelle valkoista taloa ei autolla päässyt, mutte ensi lokakuussa tehdään AFS:n kanssa sinne retki, jolloin päästään ihan sisälle asti. Odotan innolla! Liikkuvasta autosta oli hieman hankala ottaa kuvia, mutta tässä jotain mitä sain näpsittyä.

The Washington monument

Valkoinen talo

Thomas Jefferson memorial


Talossa on siis tällä hetkellä kolme koiraa, mikä on ihan mukavaa. Tulevat oikein hyvin toimeen keskenään. Tannerin lisäksi täällä on siis naapurista Harry (bichon frise) ja Ginger (kingcharlesin spanieli). Noita on kiva ulkoilluttaa, kun ei ole muuta tekemistä. Nyt täällä on tosin aika kuuma, noin 30 astetta veikkaisin. Ja todella kosteaa verrattuna Suomeen.

En ole tainnut vielä mainita, että täällä on todella paljon peuroja! Todella isoja peuraperheitä pomppii tuolla pihamaalla vähän väliä, vaikuttavat melko kesyyntyneiltä. Täällä on paljon metsää (jopa enemmän kuin Suomessa yleensä), joten asustavat luultavasti siellä.

Tänään käytiin koululla rekisteröimässä minut ja tekemässä lukkari. Kierreltiin myös ympäri koulua katselemassa paikkoja, näytti todella kivalta! Yhdessä luokassa oli konsertti harjoittelemassa, ja mentiin kuuntelemaan vähäksi aikaa. Opettaja vaikutti todella mukavalta ja innostuneelta, en tosin usko, että hän opettaa minulle mitään... No, tässä kuitenkin lukkarini.

1. Psychology AP G/T
2. Dance 1
3. French 3 honors
4A. English 11 honors
4B. Concert choir
5. Statistics AP G/T
6. U.S. government honors

Sain oikeastaan juuri ne kurssit, mitä halusinkin. Enkku oli pakollinen, ja lisäksi minun piti valita, otanko historiaa vai govermentia. Muuten sain oikeastaan valita itse. Tuo neljäs vaihtelee siis joka toinen päivä, siksi siinä on kaksi ainetta. Se tunti on pidempi kuin muut, ja jossakin välissä on ruokailu. Jenkeissä kurssit menevät siis sillä tavalla, että helpoimpia kursseja ovat reguler kurssit, sitten tulee honors, ja vaikeimpia ovat AP (advanced placement) ja G/T (gift and talented) kurssit. Koska koulu täällä on melko helppoa, meille suositeltiin ottamaan ainakin joitakin honors kursseja, koska niistä saa kuulemma parempia ystäviä. Regular-kurssien oppilaat eivät kai ole kovin motivoituneita käymään koulua...

Koulu alkaa täällä jo 7.25, ja bussi hakee meidät kotoa 6.50. Päivä loppuu muistaakseni 2.10, minkä jälkeen on mahdollisesti kerhoja ja urheilua, jos niihin osallistuu.

Alunperin meidän oli tarkoitus lähteä jouluksi Floridaan, mutta se ei välttämättä toteudukkaan. Joulua ollaan vietetty yleensa koko suvun voimin, ja yksi perheistä, joiden olisi pitänyt tulla, ei pääse Floridaan asti rahan takia. Ollaankin vähän suunniteltu, että kaikki tulisivatkin tänne, minne suurimmalla osalla on lyhyempi matka. Onneksi suunnitelmissa on muitakin reissuja, sillä spring breakillä olisi tarkoitus lähteä Meksikoon! Olen myös ajatellut osallistua koulussa DECA-kerhoon, jossa kerätään rahaa pitkin vuotta erilaisilla tempauksilla, ja lähdetään sitten jonnekin. Myös kuoron puolesta on luultavasti joku retki keväällä.

Tänä iltana ollaan kutsuttu joitakin naapureita (minun ikäisiä) käymään. Syödään tacoja ja "uidaan" hot tubissa. Tarkoitus olisi, että tutustuisin kaikkiin vähän paremmin. Kovin moni ei tosin pääse tulemaan, mutta kutsutaan loput ensi viikolla. Eilen syötiin muuten härän ribsejä (samanlaista lihaa kuin karjalanpaistissa) ja juustopolentaa, mikä oli aivan ihanaa! Vien kyllä ison kasan reseptejä täältä kotiin, kun lähden...

Huomenna menen kämään tallilla! Ollaan ajettu siitä ohi muutaman kerran, mutta sisälle asti en ole vielä päässyt. Morgan pääsi soccer jv joukküeseen, joten hänellä on nyt harjoituksia joka päivä, eikä hänellä luultavasti riitä aika ratsastukseen, kun koulu alkaa. Ajateltiin, että voisin käyttää ensin hänen korttinsa loppuun (rahat menee muuten hukkaan), ja kun opettajat tietävät, mihin ryhmään minut laittavat, ostan oman.

Ai niin, toissapäivänä käytiin Morganin kanssa shoppailemassa läheisessä ostoskeskuksessa. Täällä on todella halpaa! Ostin alle 20 eurolla urheilushortsit, pitkähihaisen ja kaulahuivin (mietin jo tulevaa talvea, en nimittäin ottanut juurikaan talvivaatteita mukaan). Ei ehditty olla kovin kauaa, joten tuonne haluan uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti