maanantai 21. marraskuuta 2011

Leffoja ja musikaaleja

Heips!

Olipa mukavan lyhyt koulupäivä tänään. Koulun jälkeen oli toki harkat, mutta pääsin kotiin jo puoli kahden aikaan, söin, kävin suihkussa ja nyt on niin mukavan raukea olo että tekisi mieli oikeastaan mennä nukkumaan. Ei tullut taas oikein nukuttua viime yönä - onnistun sotkemaan unirytmini joka viikonloppu... Juuri kun kehoni tottuu myöhempään rytmiin, pitäisikin yhtäkkiä nukahtaa kymmenen maissa ja herätä kuudelta. En tajua miksi koulun pitää täällä alkaa niin älyttömän aikaisin.

Perjantaina kävin taas kirkossa. Tällä kertaa katsottiin elokuva "Facing the giants" ja syötiin kaikkea hyvää. Olipa ensimmäinen kerta elämässäni kun katsoin elokuvan kirkossa! Leffa oli oikein hyvä, liittyi uskontoon mutta ei kuitenkaan liikaa ollakseen viihdyttävä. Nuorten illan jälkeen menin Ronnien koko perheen kanssa "Denny's" ravintolaan, tilattiin kaikkea pientä naposteltavaa (ranskalaisia, mozzarellatikkuja, nachoja, kanansiipiä, dippejä). Ruoka oli hyvää ja meillä oli hauskaa, juututtiin sinne juttelemaan sen verran kauaksi aikaa että olin lopulta kotona puolenyön aikaan.



Lauantaina en tehnyt mitään ihmeempää. Harkat heti aamusta, kouluhommia ja muuta sellaista. Illalla menin katsomaan musikaalin, joka oli mahtava! Itse tarina ei ehkä ollut maailman mielenkiintoisin, mutta näyttelijät olivat todella hyviä ja lauloivat hyvin, ja lavasteet olivat hienot. Täysin eri maailmasta kuin Suomen koulumusikaalit... Tuo oli ehkä ennemminkin verrattavissa kaupunginteatterien musikaaleihin. En loppujen lopuksi mennytkään niihin pippaloihin, sillä se muutettiin olevaksi vain näyttelijöille ja crewille - ehkäpä niillä loppui tila, ruoka tms.

Sunnuntaina menin momin ja Morganin kanssa katsomaan "Breaking dawn"! Tykkäsin kovasti, kuten arvata saattaa. Alkoi kyllä vähän naurattaa, kun tilasin pienen juoman, ja eteen työnnetään muki, joka on kaukana pienestä. Katsoin huvikseen pohjaan ja huomasin sen olevan 9 dl! Eikös Suomessa suurin juoma ole 1l? En tiedä haluanko edes tietää, mikä täällä on "suuri" juoma. Muuten ihan hyvä, mutta jouduin käymään vessassa parinkymmenen minuutin päästä ja viimeinen puolituntinen oli tuskaa, mutten kehdannut mennä enää toista kertaa. Mitä opimme tästä? Älä koskaan osta juotavaa leffateatteriin, ellet ole sen tyyppinen ihminen että voit jättää puolet juomatta. Minä en ole.

Otanpa nyt asiakseni selittää joitain termejä, joita käytin viime päivityksessäni, kun ne saattavat aiheuttaa hieman sekaannusta.

Gator green: Lipuke, jonka saa erityisen hyvästä käyttäytymisestä. Riippuu kai opettajasta, kuinka paljon noita käytetään, sillä en ole koskaan nähnyt omien opettajieni antavan noita kenellekään. Kun on tarpeeksi monta lippua, niillä voi lunastaa palkintoja, esim. kuudella lipulla pääsee ilmaiseksi koulun jalkapallopeliin. Tarkoitan siis amerikkalaista jalkapalloa.

Honor roll: Jokaisen neljänneksen jälkeen voi saada tämän. Honor roll ei ole mitään konkreettista, se on vain jonkinlainen nimike. Näitä on kolmea tasoa - Principal's honor roll (GPA 4,0 eli kaikki aineet A), golden roll (en muista tarkkaan, olisiko GPA 3,5-3,9) ja silver roll (GPA n. 2,9-3,4). Listat noista tulee ympäri koulua, joista voi sitten ihailla omaa nimeänsä... Ja kaikki honor rollin saaneet saavat siis ilmaista jäätelöä viikko todistusten jaon jälkeen.

GPA : Tulee sanoista grade point average, eli keskiarvo. A on 4, B 3, C 2, D 1 ja E 0. Noista sitten lasketaan GPA. Riippuen tilanteesta joskus käytetään "painotettua" GPA:ta, jolloin AP ja G/T sekä honors kursseista saa enemmän pisteitä. Esim. jos saa A:n AP kurssista, saa 5 pistettä, honors kurssista 4,5, ja tavallisesta kurssista 4,0.

Track/track and field: Yleisurheilu. Meillä kun puhutaan trackista, tarkoitetaan juoksua (pitkää matkaa tai sprinttejä).

AP, G/T ja honors: Laitanpa vielä muistutuksena nämä kurssitasot. AP ja G/T kurssit ovat siis vaikeimpia (advanced placement ja gifted/talented). AP kursseihin liittyy AP koe, ja jos siinä pärjää hyvin, voi saada lisäpisteitä collegeen ja mahdollisuuden skipata joitakin college kursseja. Honors on hieman tavallista vaativampi, mutta kuitenkin helpompi kuin AP tai G/T. Regular kurssit ovat sitten niitä helpoimpia.
 
Valitettavasti minulla ei ole edelleenkään uusia kuvia... Lupaan ottaa niitä nyt Thanksgiving lomalla!

Viikon biisi tällä kertaa. Kovasti olen yrittänyt tuota tanssia harjoitella, pikkuhiljaa se alkaa onnistua!


EVERYDAY I'M SHUFFELING!


1 kommentti:

  1. Tuo Party Rock Anthem -biisi on täällä ollu koko syksyn biisi, jota on soitettu kaikissa bileissä (joita on ollut paljon =D)
    Kaikki täälläkin yrittää opetella "shufflinia" :DDD

    Terv. Ida

    VastaaPoista