keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Lentotietoja

Vieläkään ei ole tullut virallisia perhetietoja, mutta luulisin niiden tulevan aivan pian! Host-äiti nimittäin kertoi, että viime viikolla AFS oli lähettänyt hakemukseni kouluun, ja että virallinen vahvistus tulee, kunhan minut hyväksytään. Toivottavasti jo tällä viikolla!

Lennot varmistuivat eilen. Lähden siis 11.8. Helsingistä New Yorkia kohti. Lento lähtee onneksi päivällä, kahden jälkeen. Matka kestää lähes yhdeksän tuntia, ja perillä ollaan paikallista aikaa joskus ennen neljää. Tulee olemaan pitkä päivä... Onneksi lento on suora, ja vielä Finnairin koneella. Saadaan ainakin kunnon ruokaa, eikä aika tule niin pitkäksi, kun koneessa on jokaisella henk. koht. viihdejärjestelmä. Olen aina ennen lentänyt lomalennoilla, joten en ole päässyt tuollaisista hienouksista nauttimaan. (: Finnairin sivujen mukaan järjestelmään kuuluu satelliitipuhelin (voi lähettää tekstareita ja sähköpostia), 34 elokuvaa, 100 tv-ohjelmaa, 24 musiikkikanavaa, 60 albumia, 16 peliä ja tietysti virtapistoke esim. läppäriä varten. 

AFS lentää New Yorkin lisäksi myös Chicagoon, Seattleen, Houstoniin ja Los Angelesiin sijoitusalueesta riippuen. Joten nyt nekin, joilla ei ollut vielä mitään tietoa perheestään, saivat ainakin tietää sijoitusalueensa. USA:ssa on nykyään uusi käytäntö, jonka mukaan maahan ei saa lentää ennen kuin vaihtarilla on kaikki tiedot isäntäperheestään ja koulustaan. Sen takia matkapäiviä on kolme niitä varten, jotka eivät saa ajoissa perhettä. Viimeinen päivä on vasta 10.9, ja olisi varmasti tosi inhottavaa lähteä vasta silloin, kun koulutkin ovat ja alkaneet melkein joka paikassa...

Pitäisi varmaan kohta alkaa miettiä sitä tuberkuloositestiä. Muistaakseni se piti tehdä 3-4kk ennen lähtöä... Viisumihakemuksistakin pitäisi pian tulla tietoa. Mukavaa, että vihdoinkin jotain tapahtuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti