tiistai 31. toukokuuta 2011

Orientaatioleiri

Moikka vaan, enpä ole taas vähään aikaan kirjoitellut! Leirikin oli jo yli viikko sitten, mutta jotenkin unohdin kirjoittaa tänne siitä. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Leiri alkoi siis lauantaina aamulla ja päättyi sunnuntaina puolenpäivän jälkeen. Meitä ensi syksyn vaihtareita oli siellä seitsämän, jos nyt en ihan väärin muista. Viisi meistä oli lähdössä Jenkkeihin, yksi Saksaan ja yksi Unkariin. Loput noin viisitoista olivat Pohjois-Suomen alueella asuvia vaihtareita ympäri maailmaa, joille leiri oli siis loppuorientaatio.

Molempina päivinä meillä oli pienemmissä ryhmissä "sessioneita", joissa käsiteltiin ihan kaikkea vaihtarivuoteen liittyvää. Puhuttiin sopeutumisesta perheeseen ja kulttuuriin, koti-ikävästä, harrastuksista, kavereista... Viimeiset sessionit olivat maittain, ja keskusteltiin siellä sitten enemmän kaikesta mikä liittyy juuri USA:han. Tietysti meillä oli myös hauskaa iltaohjelmaa, pelejä ja leikkejä sun muuta. Hyvää ruokaakin sai enemmän kuin tarpeeksi.

Leiri oli kyllä todella hyödyllinen. Oli mukava jutella niiden kanssa, jotka olivat itse jo tulleet vaihdosta, ja toisaalta tutustua muihin tuleviin vaihtareihin. Vaikka osa oli jo tuttua asiaa, sain paljon uusiakin vinkkejä siihen, miten vuosi onnistuu mahdollisimman hyvin. Minusta on todella hyvä, että noita leirejä pitää vapaaehtoiset entiset vaihtarit, sillä he puhuvat asioista suoraan ja rehellisesti ja heillä on tuoretta, omakohtaista tietoa.

AFS:ltä on tullut taas vaikka minkälaista lappua. Laitoin juuri eteenpäin lomakkeen, jossa vanhempien piti antaa suostumus extreme-lajien (ratsastus, koskenlasku, laskettelu jne.) harrastamiseen kohdemaassa. Myös jotain terveyslomakkeita tuli vielä lisää. Pitäisi varmaan lähettää koululle sähköpostia ja kysyä, tarvitsenko vielä jotain rokotuksia ja pitääkö minun käydä siellä tuberkuloositestissä. En viitsisi kuitenkaan alkaa turhaan maksamaan noista, kun ne eivät joka koulussa ole pakollisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti