torstai 14. huhtikuuta 2011

Tiedotustilaisuus

Eilen oli siis AFS:n tiedotustilaisuus vanhemmille ja vaihtareille. Meitä lähtee Kuopiosta huimat kolme ja kaikki Jenkkeihin, joten mikäpäs siinä. Tilaisuus kesti lähes kolme tuntia, ja saatiin myös kahvia/teetä ja hyvää kinkku-kasvispiirakkaa!

Aluksi meille kerrottiin mm. AFS:n toiminnasta vuosien varrella, kuinka paljon vaihtareita on yleensä lähtenyt ja paljonko nyt on lähdössä. Puhuttiin myös vakuutusasioista. Suurin osa ajasta meni kuitenkin siihen, että eräs viime vuonna USA:ssa ollut vaihtari kertoi omia kokemuksiaan, ja myös muut vapaaehtoiset kertoivat omasta tai lastensa vaihtovuosista. Puhuttiin oikeasta asennoitumisesta vuotta varten - kaikki pitäisi yrittää ottaa vastaan innolla ja positiivisesti. Suomessa oleviin vanhempiin ja kavereihin ei saisi pitää liikaa yhteyttä, ja asiat tulisi selvittää oman host-perheen tai yhdyshenkilön kanssa. Pitäisi osallistua mahdollisimman paljon erilaisiin harrastuksiin ja viettää aikaa myös isäntäperheen kanssa. Suurin osa asioista oli käyty läpi ennenkin, mutta sain myös uutta tietoa. Oli todella mukavaa kuulla myös entisen vaihtarin omia kokemuksia sopeutumisesta uuteen kouluun, perheeseen jne.

Meille kerrottiin lisäksi AFS:n tärkeimmät säännöt (ei saa ajaa mootoriajoneuvoa, käyttää alkoholia tai huumeita yms.). Kaikkiin matkoihin, jotka tehdään ilman isäntäperhettä, pitää kysyä lupa. Entinen vaihtari kertoi, että heille järjestettiin West coast -reissu, joka oli kuulemma kallis, mutta ihana. Toivottavasti sellainen järjestetään myös ensi vuonna, olisi tosi hienoa päästä käymään Hollywoodissa! Sellaista mahdollisuutta kun ei ainakaan minulle luultavasti tule kovin usein. Isäntäperhe kyllä kertoi suunnitelleensa, että vietettäisiin joulu heidän mummonsa luona Floridassa, joten ainakin siellä päin tulee varmaan käytyä.

Tilaisuus oli kaikinpuolin mukava, ja vanhemmatkin varmasti hyötyivät. Sitten vain lähtöorientaatioleiriä odottelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti