maanantai 11. huhtikuuta 2011

Tietoja lähtöorientaatiosta

Sain tänään sähköpostilla lisää tietoja tulevasta lähtöorientaatioleiristä! Leiri on siis Oulussa, Hietasaaren leirikeskuksessa 21.-22.5.

"Leirillä käsitellään mm. omia arvoja ja asenteita, uuteen kulttuuriin sopeutumista, ristiriitatilanteiden kohtaamista sekä vaihto-oppilaan roolia isäntäperheessä. Leirillä sinulla on mahdollisuus kysyä mitä tahansa vaihto-oppilaaksi lähtemisestä. Kysymyksiin vastaavat leirin vetäjät, jotka ovat AFS-vapaaehtoisia ja entisiä vaihto-oppilaita."

Sain mietittäväksi myös kysymyksiä, joita käsitellään sitten leirillä pienryhmissä. Kysymykset käsittelivät itsetuntemusta, kulttuuri-identiteettiä ja kulttuurikontakteja, esim. "Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Mitä tarkoittaa kulttuuri? Miltä tuntuu vieraan kulttuurin edustajan kohtaaminen?" Sain jo tammikuussa vaihto-oppilaan oppaan jossa oli paljon hyödyllistä tietoa esim. suomalaisen kulttuurin eroista muihin kulttuureihin verrattuna ja muiden kulttuurien kohtaamisesta. Ehkäpä siitä löytyisi joitain ideoita myös noihin kysymyksiin...

Leiristä tulee varmasti tosi mukava, kun saa nähdä muita vaihtoon lähteviä, ja kysellä kaikenlaista niiltä, jotka ovat jo olleet vaihdossa. Leirit on pyritty järjestämään niin, että samaan suuntaan lähtevät ovat samalla leirillä, mikä on kyllä hyvä asia.

Sain tulevalta host-siskolta sen tallin nettisivujen osoitteen, jossa hän käy, ja jossa minäkin siis tulen ensi vuonna käymään. Vaikutti oikein mukavalta paikalta, jossa järjestettiin paljon kilpailuita ja muuta toimintaa. Tunnit vaan olivat vielä kalliimpia kuin täällä, alkaen 30e per tunti. Varsinkin kun host-äiti ehdotti, että voitaisiin ottaa kahden hengen tunteja, jotka maksavatkin sitten 50e! No, onneksi tulen käymään luultavasti vain kerran viikossa tunneilla, enkä kahdesti, kuten nyt. Ja äitihän ne maksaa, joten ei ole minun ongelma!

Tuleva koulu tarjoaa paljonkin erilaisia urheilumahdollisuuksia, ja olisi tosi kiva päästä johonkin mukaan. Koulu on kuitenkin niin iso, että joukkueiden taso on varmaan melko korkea, ja minulla ei ole kauheasti kokemusta mistään lajista. Varsinkin kun olen junior, en kai saa pyrkiä junior varsityyn, vaan minun pitäisi mennä suoraan varsityyn... En haluaisi välttämättä edes päästä osallistumaan kilpailuihin, haluaisin vaan käydä harjoituksissa ja saada ehkäpä uusia kavereitakin sitä kautta. Olen nimittäin kuullut muilta vaihtareilta, että tuollaisiin koulun liikuntajuttuihin kannattaa ehdottomasti mennä mukaan! No, ei se niin kauheaa ole vaikken pystyisikään mitään uutta liikuntalajia aloittamaan, jos käyn kuitenkin tuolla ratsastamassa. Puhuttiin myös host-äidin kanssa, että voisin myös mennä laulamaan samaan kuoroon host-siskon kanssa. Ja onhan koululla muitakin kerhoja kuin nuo urheilujoukkueet.

Tuleva koulu





Vähän kuvia Marylandista. Itse kaupunki mihin menen, Fulton, on sen verran pieni, ettei siitä löytynyt juurikaan kuvia. Nänä kuvat ovat läheisistä isommista kaupungeista Annapoliksesta ja Baltimoresta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti